۱۳۸۷ خرداد ۶, دوشنبه

كمان‌گوشت خورش

مواد لازم:
كمان‌گوشت (قارچ)
سير
كالتوك (خامه)
ادويه به ميزان لازم
يك خورش بسيار خوشمزه‌اي‌است كه در عمرم خوردم. حتما همه‌ي شما كمان‌گوشت طالقان را خورديد و مي‌دانيد كه چه‌قدر مزه‌ي منحصر به‌فردي دارد. حالا فكر كنيد با اين كمان‌گوشت يك خورش درست بشه چه شود...
ابتدا كمان‌گوشت‌ها را نگيني خرد مي‌كنيد. بعد كمي سير ( بستگي به ذائقه‌ي شما) را خرد كرده و در تابه كمي تفت مي‌دهيد و سپس كمان‌گوشت‌ها را در تابه مي‌ريزيد و با سير تاب مي‌دهيد بعد مي‌گذاريد تا با بخار خود كمان‌گوشت‌ها پخته شود در نهايت مقداري كالتوك به آن اضافه كرده و مي‌گذاريد تا كمي با كالتوك جوش بزند. غذا حاضر است. نوش جان!

۷ نظر:

  1. به به، معدم سوراخ شد از هوس يك لقمه اش.
    راستي فرق كُرگُك با كمان گوش چيه؟؟
    (korgok)

    پاسخحذف
  2. كمان گوشت بزرگ و گوشتي است رنگ شيري يا تيره دارد و سطح رويه آن زبر و نقش دار است اما كرگك يا كرگ كين كوچك است سفيد رنگ و براق است و ظاهراً شبيه همين قارچهاي دكمه اي موجود در بازار است.

    پاسخحذف
  3. تا انجا كه ميدانم در طالقان كمان گوشت تلفظ نمي شود و به آن كمنگوش kamangoosh مي گويند.
    كلمه كمان گوشت را از آن استخراج كرده اند چون خواص گوشت را دارد و كماني شكل است. بهتر است خودمان زبان خودمان را تحريف نكنيم.

    پاسخحذف
  4. ش. مشايخ عزيز
    لهجه‌ي طالقان در نواحي متفاوت است. مثلا لهجه بالا طالقان با پايين طالقان بسيار متفاوت است. من خودم از زبان محلي‌ها-بالا طالقاني- شنيده‌ام كه مي‌گويند كمان‌گوشت

    پاسخحذف
  5. دست شما درد نکند خانم محمودی. من با خامه نخورده‌ام و باید در اولین فرصت (که کمانگوشتی دستمان را بگیرد) امتحان کنم.
    در ضمن ما دنبلیدی‌ها هم کمانکوش می‌کوییم و هم کمانکوشت.

    پاسخحذف
  6. در ضمن از آنجا که کمانگوشت اسم است فکر کنم سرهم بنویسیم درست‌تر باشد. چون در عیر این صورت ممکن است کمان گوشتی استنباط شود:)

    پاسخحذف
  7. از توضيحات شما ممنون خانم رويا مشايخ
    ما هم كمانگوش تلفظ ميكنيم البته كرگك هم خيلي خوشمزه است اما كمانگوش چيز ديگري است و البته كرگك هم چون مزه گوشت ميدهد و هم رنگ سفيد داردبه آن ميگويند كرگك به معني مرغ كوچك

    پاسخحذف